Att hitta rätt övningar för just dig!

Oavsett hur gammal du är eller i vilket skick du är behöver du fysisk aktivitet. Men hur man ska träna varierar med ålder och krämpor. Vi kan träna för att förebygga, må bättre eller för det är roligt eller som behandling för olika sjukdomstillstånd. Beroende på din utgångspunkt behövs kanske vissa anpassningar av aktiviteten som gör det möjligt för dig att utföra den på ett säkert sätt och minimera skaderisken.

Det är viktigt att du tycker att det är kul att träna, så fundera på vad du vill träna utifrån att du kommer att göra det på grund av att det är roligt. För vissa kan det vara enklare att träna tillsammans med någon eller i grupp då man får större motivation till träning. En träningspartner kan också vara till god hjälpa vid dagar som känns tunga. För andra är det enklare att göra träningen ensam då man kan finna en inre ro. Oavsett vilken form av träning man vill göra så är det alltid viktigast att den är kul för då ökar chanserna till att man fortsätter med den. 

Det är dessutom väldigt viktigt att hitta träning där du får med både styrka och kondition då kroppen behöver båda sakerna för att må bra. Om man bara tränar kondition så tappar man styrka i andra delar eller om man bara tränar styrka så förbättras inte konditionen. 

Girl Running